Sportske Vesti oficijalni website | Ulaz na site : Registruj se | Uloguj se

Ko je u stvari Sten Krenke?

понедељак, 25. април 2011.

Share this history on :
Novi većinski vlasnik Arsenala, američki biznismen, Sten Krenke, veliki je ljubitelj sporta koji se retko pojavljuje u javnosti. Evo nekoliko informacija o životu novog vlasnika "Tobdžija".


Sten Krenke je rođen u gradu Kolumbija, država Mizuri, 1947. godine, i svoje obrazovanje je stekao na Univerzitetu Mizuri gde je završio osnovne studije i kasnije Masters studije na odseku za Menadžment.

Oženjen je An Volton čija je porodica vlasnik čuvenog Wal-Mart lanca prodavnica.

Pored Arsenala, čiji je od danas i većinski vlasnik sa 62,9 odsto, Krenke je i vlasnik St Luis Remsa,tima američkog fudbala. Njegova kompanija Krenke Sports Enterprajz (KSE) takođe je vlasnik tamošnjeg fudbalskog kluba Kolorado Repids, kao i hokejaškog kluba Kolorado Avalanš ali i NBA ekipe, Denver Nagets.

Prema Forbsovoj listi, bogatstvo ovog zaljubljenika u sport procenjuje se na 2.9 milijardi dolara.

Krenke je svoje bogatsvo ostvario kroz poslove sa nekretninama i kroz građevinske poslove koji uključuju izgradnju poslovnih centara i stambenih zgrada.



Krenkeova kompanija ulaže puno novca u klubove koji su u njegovom posedu. 2007. godine, KSE je otvorio novi stadion za Kolorado Repidse sa 18.000 mesta za sedenje u okviru koga se takođe nalazi i sportski kompleks sa 24 terena i moderni trening centar.

U njegovom vlasništvu se takođe nalazi i Pepsi Centar, dvorana u kojoj igraju Nagetsi i Avalanš i koja je često domaćin i drugih kulturnih manifestacija.

Krenke je 2007. godine preko svoje kompanije uspostavio tehničku saradnju sa Arsenalom koja je tokom ovih godina prerasla u vlasnički odnos.



Sam Krenke veoma je zadovoljan što je postao većinski vlasnik kluba sa "Emirejtsa" i u budućnosti planira da otkupi i preostali deo akcija kluba po ceni od 11.500 funti po akciji.

"Arsenal je veliki klub sa ogromnom tradicijom i istorijom i koji ima sjajnog trenera Arsena Vengera." rekao je Krenke.

Vrednost Londonskog kluba se u ovom trenutku, računajući i dugovanja kluba, procenjuje na 900 miliona funti.
Thank you for visited me, Have a question ? Contact on : youremail@gmail.com.
Please leave your comment below. Thank you and hope you enjoyed...

0 коментара:

Постави коментар