Sportske Vesti oficijalni website | Ulaz na site : Registruj se | Uloguj se

Arsenal pobedom nad Junajtedom otvorio šampionsku trku, Siti siguran

понедељак, 2. мај 2011.

Share this history on :
D. Nikolic | 01. 05. 2011. - 18:56h | Foto: AP, Reuers | Komentara: 137
Fudbaleri Arsenala savladali su sa 1:0 vodeci tim Premijer lige Mancester junajted golom Remzija cime su prišli lideru na šest boda zaostatka, ali su omoguci da tri kola pre kraja na samo tri boda iza lidera bude Celsi koji ce narednog vikenda gostovati Junajtedu na “Old Trafrodu”. Mancester siti je u poslednjem mecu dana sa 2:1 savladao Vest hem.

To što se kapiten "tobdžija" Sesk Fabregas povredio na treningu i tako otežao posao svojoj ekipi, nije se mnogo osetilo u igri izabranika Arsena Vengera koji su u potpunosti nadigrali rivala. Redale su se na samom pocetku šanse Vilšera, zatim dve Volkota, od kojih je drugu u poslednji cas omeo Evra.

Iako je Junajted nastupio bez prehladenog Gigsa, koji bi trebalo da bude na raspolaganju za duel sa Celsijem sledeceg vikenda, odluka Aleksa Fergusona da u napadu budu Runi i Ernandez nije mnogo donela ekipi sa "teatra snova" jer je vezni red bio potpuno nadigran.

Ipak, najviše pažnje privukao je detalj iz završnice prvog poluvremena, kada je centaršut Volkota sa desnog krila Nemanja Vidic uspeo da svojom intervencijom spreci da dode do usamljenog Robina van Persija. No, to što se Holandanin bunio tražeci "nekakav jedanaesterac" ispostavilo se vrlo opravdanim kada je TV snimak pokazao da je kapiten Junajteda, baš kao na Svetskom prvenstvu u dresu Srbije, odigrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Za razliku od Južne Afrike, na stadionu "Emirejts" Vidic je prošao bez opomene a njegova ekipa bez najstrože kazne, pa se na veliki predah otišlo rezultatom kojim je utakmica i otpocela - 0:0, najvecim delom zbog toga što opasne akcije "tobdžija" nisu proizvele ni jedan jedini šut u okvir gola.

 

Jubilej
Bio je ovo 45. meduosbni trenerski okršaj Aleksa Fergusona i Arsena Vengera, a iako je ovoga puta Francuz bio uspešniji, menadžer Junajteda i dalje ima bolji ukupni ucinak: Ferguson je predvodio tim do 19 pobeda protiv Vengera, 11 puta je bilo nerešeno, a menadžer Arsenala je 15. put došao do pobede nad cuvenim strategom ekipe sa Old Traforda. Dva od tih 11 remija dobila su epilog posle jedanaesteraca, pa je tako Junajted uzeo Komjuniti šild 2003, a Arsenal FA kup dve godine kasnije.

No, nakon nešto boljeg starta gostiju u drugom poluvremenu, pre svega zbog lepo izvedenog Runijevog "slobodnjaka" i još lepše odbrane, usledila je erupcija oduševljenja na stadionu londonskog kluba. U 56. minutu Van Persi je namucio levu stranu odbrane Junajteda, a onda uputio loptu ka sredini šesnaesterca gde je Kerik zakasnio da "pokrije" Remzija koji je preciznim udarcem poslao "bubamaru" u mrežu lidera Premijer lige.

Probao je vodeci tim engleskog šampionata da uzvrati brojnijim odlascima igraca u napad, i Vidic je imao jednu priliku udarcem glavom, no šanse do kojih se dolazilo nisu davale rezultata. Uveo je Ferguson Berbatova umesto Ernandeza, ali se i dalje na terenu bolje snalazio vezni red "tobdžija" koji je u svom ofanzivnom delu bio ojacan rezervistom Aršavinom.

U centru pažnje je, na kraju utakmice, bio jedan drugi fudbaler koji je ušao u igru sa klupe, Majkl Oven kog je u 88. minutu Kliši oborio u sopstvenom kaznenom prostoru ali se pištaljka glavnog sudije nije oglasila. Tražili su gosti jedanaesterac, koji ne bi bio sporan da je kojim slucajem dosuden, ali je Kris Foj ostao dosledan i, logicno, svoju odluku nije promenio.

Samo koji minut kasnije "tobdžije" su proslavile tek drugu pobedu u poslednjih osam prvenstvenih meceva, a prvu nad Junajtedom posle sedam medusobnih duela.

Liverpul je igrao prilicno staloženo protiv Njukasla, a golovi za konacnih 3:0 su dolazili posle lepo izgradenih akcija. Tako je prvi postigao Maksi Rodrigez, volej-udarcem nakon kog se lopta odbila od jednog protivnickog defanzivca i završila u mreži, a ptom je na scenu stupio Luis Suarez.

On je najpre iznudio jedanaesterac u 59. minutu, vešto produživši svoj pad u kazneni prostor Njukasla iako je povucen izvan njega, a to je Dirk Kajt iskoristi da sa bele tacke udvostruci prednost Liverpula. Nju je na 3:0 uvecao upravo Suarez, odlicno se uvukavši u sredinu odbrane rivala pre nego što mu je Kajt uzvratio asistenciju. Zaigrao je protiv svog kluba i bivši napadac Njukasla Endi Kerol, no kako je pobednik vec uveliko bio rešen - nije imao previše dodira sa loptom.

Ovom pobedom Liverpul se izjednacio sa Totenhemom na petoj poziciji, trenutno su je "crveni" i preuzeli zbog bolje gol-razlike ali su i odigrali mec više od londonskog rivala.

U isto vreme tekao je duel Birmingema i Vulverhemptona, ali bez srpskih reprezentativaca Nikole Žigica i Nenada Milijaša. Pocetak je veoma obecavao kada je u pitanju golgeterski ucinak, jer je na rano vodstvo Vulfsa, odgovoreno u 27. minutu golom Larsona, no samo dva minuta po izjednacenju domacin je ostao bez iskljucenog Gardnera. Izdržao je, medutim, Birmingnem nalete suparnickog tima koji do kraja utakmice nije uspeo da pobedom materijalizuje brojcanu prednost u igrackom kadru.

Mancester siti je vec u prvom poluvremenu meca sa Vest hemom rešio pitanje pobednika, iako je bilo i trenutaka kada su "cekicari" mogli do boda.

Domaci su poveli u 10. minutu golom De Jonga, a prednost je udvostrucena auto-golom Jakobsena.

Na 2:1 je smanjio Ba u 33. minutu što se ispostavilo kao konacan rezultat. Aleksandar Kolarov odigrao je svih 90 minuta za "gradane".

Premijer liga, 35. kolo
Subota:

Blekburn - Bolton 1:0
Blekpul - Stouk 0:0
Sanderlend - Fulam 0:3
VBA - Aston Vila 2:1
Vigan - Everton 1:1
Celsi - Totenhem 2:1
Nedelja:
Birmingem siti - Vulverhempton 1:1

(Larson 27 - Flecer 7p)
Liverpul - Njukasl 3:0

(Maksi Rodrigez 10, Kajt 59, Suarez 65)
Arsenal - Mancester junajted 1:0

(Remzi 56)
Mancester siti - Vest Hem 2:1

(De Jong 10, Jakobsen 15 a.g. - Ba 33)
Tabela: Mancester junajted 73, Celsi 70, Arsenal 67, Mancester siti 62, Liverpul 55, Totenhem 55, Everton 48, Bolton 46, Fulam 45, VBA 43, Stouk 43, Sanderlend 41, Aston Vila 41, Njukasl 41, Birmingem 38, Blekburn 38, Vigan 35, Blekpul 35, Vulverhempton 33, Vest Hem 32


Thank you for visited me, Have a question ? Contact on : youremail@gmail.com.
Please leave your comment below. Thank you and hope you enjoyed...

0 коментара:

Постави коментар