Sportske Vesti oficijalni website | Ulaz na site : Registruj se | Uloguj se

Berluskoni: San Siro bi trebalo da se zove po meni

субота, 07. мај 2011.

Share this history on :
Predsednik Milana prozvao sebe najtrofejnijim na svetuAgencije | 05. 05. 2011. - 11:06h | Komentara: 19
Italijanski premijer i predsednik Milana Silvio Berluskoni rekao je bi fudbalski stadion na kome igraju "rosoneri" trebalo nazvati po njemu.

Berluskoni se u obrazloženju pozvao na legendarnog predsednika Real Madrida Santjaga Bernabeua. Milan se nalazi pred osvajanjem 18. titule prvaka Italije, cime ce taj klub postati "najtrofejniji na svetu".

"Ako Milan bude šampion, klub ce imati 27 trofeja osvojenih kad sam ja predsedavao klubom koji ce tako postati najuspešniji na svetu. Ja sam predsednik sa najviše trofeja u istoriji fudbala. Pre mene, bio je veliki (Santjago) Bernabeu i Španci su mu odali priznanje dajuci njegovo ime stadionu (Real Madrida)", rekao je Berluskoni.

Milan od 1986. godine vodi Berluskoni i od tada je osvojio pet titula evropskog prvaka, sedam puta je bio šampion Italije (ove godine ce biti osmi put), i osvojio jedan kup Italije.

Bernabeu je pretvorio Real od drugog najboljeg tima u Madridu do najtrofejnijeg u Španiji i jednog od najboljih na svetu. Klub je sa njim osvojio šest titula klupskog šampiona Evrope, 16 prvenstvenih titula i šest nacionalnih kupova.

Berluskoni je, medutim, na svoj spisak dodao i trofeje koji nisu postojali u periodu izmedu 1945. i 1978. godine, kada je Bernabeu vodio Real.

To su Superkup, koje je Milan osvajao pet puta u Italiji i pet puta u Evropi, zatim i Interkontinentalni kup, osvajan dva puta, kao i jednu titulu svetskog klupskog prvaka.

Stadion Milana, nosi ime Ðuzepea Meace, jednog od najvecih italijanskih fudbalera svih vremena.


Thank you for visited me, Have a question ? Contact on : youremail@gmail.com.
Please leave your comment below. Thank you and hope you enjoyed...

0 коментара:

Постави коментар