Sportske Vesti oficijalni website | Ulaz na site : Registruj se | Uloguj se

Godišnji sastanci Crvene zvezde sa navijačima iz celog sveta

субота, 7. мај 2011.

Share this history on :
D. Nikolic | 06. 05. 2011. - 12:30h | Foto: A. Dimitrijevic | Komentara: 15
Upravni odbor fudbalskog kluba Crvena zvezda usvojio je Pravilnik o uredenju zvanicnih klubova navijaca i Pravilnik o uredenju odnosa izmedu kluba i njegovih pristalica.

Pravilnik o uredenju odnosa prvi put u istoriji Zvezde propisuje pravila na osnovu kojih se pristalicama pružaju informacije o klubu, uslugama i ureduje nacin komunikacije. Svrha tog Pravilnika je da se "utvrde pravila ponašanja u svrhu stvaranja sportske atmosfere na utakmicama Crvene zvezde", navode crveno-belih.

Pravilnikom su utvrdeni: prava pristalica Crvene zvezde, lista pogodnosti koje klub nudi, nacin prodaje ulaznica za utakmice, akcije koje klub organizuje za svoje pristalice, nacin na koji pristalice kluba mogu da postavljaju pitanja i da ulažu predstavke i žalbe klubu i obaveze pristalica kluba na utakmicama koje organizuje Zvezda.

Ovim pravnim aktom predvidena je obaveza kluba "da svojim pristalicama ponudi najbolji moguci sportski doživljaj u sigurnom i stimulativnom okruženju". U delu koji govori o pravima i obavezama koje imaju posetioci na stadionu predvideno je da je klub "dužan da svojim pristalicama, ukljucujuci i navijace gostujuceg tima, osigura bezbedno i prijatno okruženje na stadionu” u saradnji sa "nadležnim državnim organima”.

Utvrdene su i obaveze pristalica Crvene zvezde i to "da stvaraju pozitivnu i uzbudljivu atmosferu za vreme odigravanja utakmica i da bezbedno uživaju u sportskom nadmetanju, poštujuci pravni poredak zemlje, propise Fudbalskog saveza Srbije, FIFA i UEFA, kao i pravila Kodeksa navijanja”.

Pored toga, pristalice Kluba dužne su da se na "sportskim priredbama i svim drugim skupovima u kojima Klub ucestvuje, ponaša u skladu sa Kodeksom navijanja i da se uzdrži od svakog oblika nasilnickog i nedolicnog ponašanja“.

Sa druge strane, Pravilnik o uredenju zvanicnih klubova navijaca FK Crvena zvezda ureduje proceduru kojom se osnivaju zvanicni klubovi navijaca. Zvanicni klubovi navijaca mogu da se osnivaju po citavom svetu a polovinu clanova zvanicnog kluba navijaca moraju da cine clanovi Crvene zvezde.

Svi podaci o zvanicnim klubovima navijaca vode se u klubu kroz Registar zvanicnih klubova navijaca u kome se nalaze svi podaci o klubu. Zvanicni klubovi navijaca mogu da imaju svoje prostorije u mestima gde su osnovani, da organizuju sopstsvene skupove i akcije a predvidene su i privilegije koje zvanicni klubovi navijaca imaju u odnosima sa Crvenom zvezdom od kupovina ulaznica do putovanja sa klubom.

Pravilnik predvida da ce se jednom godišnje organizovati susret predstavnika zvanicnih klubova Zvezdinih navijaca iz celog sveta kao i da ce se organizovati regionalni skupovi zvanicnih klubova navijaca FK Crvena zvezda.

"FK Crvena zvezda smatra danas svoje navijacke klubove potrebnijim i važnijim nego ikada u svojoj istoriji. Misija navijackih klubova je širenje i promovisanje vrednosti Crvene zvezde, gradanskog ponosa, socijalne integracije, sportskog duha, solidarnosti, demokratije, nacionalnih i drugih vrednosti koje odražavaju posvecenost kluba prema društvu kao celini. Razvoj novih tehnologija je skratio razdaljine izmedu ljudi i omogucio bržu i lakšu komunikaciju izmedu navijaca Crvene zvezde, kako medusobno, tako i sa FK Crvena zvezda. Snažno širenje zvezdinog sportskog pokreta, sve veci broj naših navijaca, kako u Srbiji, tako i širom sveta doveli su do potrebe da klub usvoji propise koji regulišu rad klubova navijaca kao i da reguliše odnos izmedu navijaca i kluba", navodi se u uvodu ovog Pravilnika.


Thank you for visited me, Have a question ? Contact on : youremail@gmail.com.
Please leave your comment below. Thank you and hope you enjoyed...

0 коментара:

Постави коментар