Sportske Vesti oficijalni website | Ulaz na site : Registruj se | Uloguj se

Šok: Saragosa bolja od Reala u Madridu, Sosijedad od Barse

понедељак, 2. мај 2011.

Share this history on :
M. Grujic | 30. 04. 2011. - 21:55h | Komentara: 76
Fudbaleri Saragose iskoristili su povoljan trenutak da na gostovanju Realu dodu do tri boda pobedom od 3:2. "Kraljevici" i dalje vode borbe izvan terena sa Barselonom nakon poraza u polufinalu Lige šampiona i kontroverznog iskljucenja Pepea, a i veliki kadrovski problemi u ekipi Žozea Murinja ostavili su traga pa su gosti ostvarili važnu pobedu u borbi za opstanak. Ništa bolje nije prošla ni Barselona koja je u Baskiji poražena od Sosijedada nakon preokreta - 2:1.

Saragosa je vec u 2. minutu imala priliku preko Ucea, a prvu šansu za Real imao je Iguain tek u 39. minutu.

Gosti su osetili momenat i slabost "kraljevica" pa su u 41. minutu došli do vodstva preko Lafite koji je iskoristio kiks Ikera Kasiljasa.

Na startu drugog poluvremena Karvaljo je oborio strelca vodeceg pogotka u šesnaestercu pa je Gabi sa bele tacke povisio prednost na 2:0, ali je Serhio Ramos nakon kornera u 62. minutu vratio rezultatsku neizvesnost.

Anhel di Marija je zatim pogodio precku, ipak, umesto izjednacenja Lafita je u 77. minutu drugim pogotkom vratio Saragosi prednost od dva gola koju je do kraja meca prepolovio Benzema za konacnih 3:2.

Do kraja susreta fudbaleri Reala su preko Kake imali dve odlicne šanse za izjednacenje iako su u 86. minutu ostali bez Rikarda Karvalja zbog crvenog kartona.

U gostujucem taboru Ivan Obradovic je odigrao samo prvo poluvreme.

Cudan pocetak 34. kola nastavljen je i u San Sebastijanu gde je Sosijedad pobedio Barselonu sa 2:1.

Gosti su ocekivano poveli preko omladinca Tijaga Alkantare u 29. minutu, ali to nije demoralisalo domacine koji su preko Grizmana i Tamuda pokušavali da dodu do izjednacenja.

Rezervista Ifran je uspeo u toj nameri u 71. minutu, a nakon velike greške Maskerana domaci fudbaleri su došli do prilike i da stignu do pobede. Argentinac je nacinio penal, a Prijeto ne baš najsigurnije ipak uspeo da prevari Pinta za 2:1.

U 87. minutu Barselona je u jednom napadu imala tri idealne šanse za izjednacenje, ali Afelaj, Džefren i na kraju Tijago nisu bili dovoljno koncentrisani.

Poslednji put su Real i Barselona poraženi u istom kolu pre dve godine.

U poslednjem mecu subotnjeg programa fudbaleri Atletika iz Madrida slavili su na gostovanju Santanderu sa 1:0.


Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, ali je u nastavku susreta Lopo dobio crveni karton što su „jorgandžije“ iskoristile da dodu do pobedonosnog pogotka preko Kuna Aguera u 80. minutu i izbiju na petu poziciju u prvenstvu.

Primera, 34. kolo
Subota:

Real Madrid - Saragosa 2:3
Real Sosijdad - Barselona 2:1
Deportivo La Korunja - Atletiko Madrid 0:1
Nedelja:
Almerija - Sevilja
Levante - Sporting Hihon
Malaga - Herkules
Rasing - Majorka
Viljareal - Hetafe 19h
Osasuna - Valensija 21h
Ponedeljak:
Espanjol - Atletik Bilbao 21h
Tabela: Barselona 88, Real Madrid 80, Valensija 63, Viljareal 57, Atletiko Madrid 52, Bilbao 51, Sevilja 49, Espanjol 45, Levante 42, Majorka 42, Sosijedad 41, Hihon 41, Saragosa 39, Deportivo 38, Hetafe 37, Santander 37, Malaga 36, Osasuna 35, Herkules 33, Almerija 26


Thank you for visited me, Have a question ? Contact on : youremail@gmail.com.
Please leave your comment below. Thank you and hope you enjoyed...

0 коментара:

Постави коментар