Sportske Vesti oficijalni website | Ulaz na site : Registruj se | Uloguj se

Subotić: Nema lepšeg osećaja od osvajanja titule u Dortmundu

понедељак, 2. мај 2011.

Share this history on :
Prvi Srbin sa fudbalskim peharom u 2011.D. Nikolic | 01. 05. 2011. - 09:09h | Foto: AFP | Komentara: 20
Fudbalski reprezentativac Srbije Neven Subotic proslavio je osvajanje svoje prve šampionske titule u Bundesligi, a slavlje u Dortmundu bilo je utoliko vece jer je Borusija do trofeja došla sa najmladim timom.

U jednom trenutku Borusija je protiv najvecih rivala, poput Bajerna, imala “startnih 11” koji su u proseku mladi od 23 godine. Subotic se sasvim uklapa u taj koncept, imajuci u vidu da je roden 10. decembra 1988. Pa opet, malo ko je i pored ogromnog talenta u ovom timu mogao da pretpostavi da ce se u završnica sezone upravo “švarcgelben” (crno-žuti) doci do cuvene salatare. Sedmi put u klupskoj istoriji.

Borusiji je za to bilo potrebno da pobedi ekipu Nirnberga, ali i da doceka lepe vesti iz Kelna. I upravo je tamo drugoplasirani Bajer poklekao rezultatom 2:0, istovetnim koji je posle 90 minuta meca oznacio slavlje u Dortmundu.

“Svi smo pred ovaj mec znali da ce nam Keln pomoci. Mogu samo da se zahvalim fudbalerima Kelna što su nam omogucili ovakav dan. Nema lepšeg osecaja od osvajanja titule baš ovde, na stadionu u Dortmundu”, rekao je Subotic posle slavlja pred rasprodatim tribinama “Signal Iduna parka” na kojima je bilo 80.720 gledalaca.


Thank you for visited me, Have a question ? Contact on : youremail@gmail.com.
Please leave your comment below. Thank you and hope you enjoyed...

0 коментара:

Постави коментар