Sportske Vesti oficijalni website | Ulaz na site : Registruj se | Uloguj se

Barsa slavila u Madridu sa 2:0, Mesi po gol za svaki crveni Realu!

четвртак, 28. април 2011.

Share this history on :
D. Nikolic | 27. 04. 2011. - 22:39h | Foto: Reuters | Komentara: 293
Fudbaleri Barselone savladali su u Madridu golovima Lionela Mesija ekipu Reala sa 2:0 u njihovom prvom polufinalnom okršaju u Ligi šampiona. Da stvari po "kraljevski klub" budu još gore iskljuceni su defanzivac Pepe i trener Murinjo, dok u revanšu nece biti ni Serhija Ramosa zbog prikupljenih žutih kartona.

Nedelju dana nakon trijumfa “kraljevskog kluba” nad istim rivalom Žoze Murinjo je odlucio da zadrži istu formaciju kao iz tog finala Kupa kralja (1:0), s tim što su umesto suspendovanog Karvalja i povredenog Kedire u sastavu Albiol i Dijara, dok je na klupi ostao tandem napadaca Adebajor - oporavljeni Iguain.

Sa druge strane, kapiten Barselone Karles Pujol se vratio u tim posle pauze, mesto u veznom redu dobio je Maskerano, a povredenog Inijestu zamenio Keita.

 

Nole cekao 4:0 za Real

Posle pobede nad Adrijanom Ungurom u 2. kolu Serbia opena, Novak Ðokovic je istakao da može na miru da ode da odgleda drugo poluvreme "El Klasika": 

"Sad mogu u miru da odgledam kako Real pobeduje sa 3:0 ili 4:0", rekao je Nole uz osmeh, ali mu se želja nije ispunila. Naprotiv. Na konferenciji za medije posle svoje 25. pobede u ovoj sezoni, Ðokovic je poput ostalih prisutnih "bacao pogled" na zbivanja u Madridu, ne libivši se da oceni da sudije uopšte nisu bile blagonaklone Realu.

Nakon uvodnih šuteva Cavija i Kristijana Ronalda, na prvu pravu šansu cekalo se sve do 25. minuta kada je Mesi uposlio Cavija koji je probao da desnom nogom savlada Kasiljasa. Ipak, cuvar mreže šampionske generacije Španije koja je osvojila Mondijal 2010. istakao se u tom trenutku.

Dobro organizovana odbrana Reala uspela je da izdrži brzu igru Barsinog veznog reda koji je ponovo "sakrio loptu", a onda je pred kraj prvog poluvremena i Murinjov tim ozbiljno pripretio. Ronaldo je sjajno šutirao sa distance, Valdes je uspeo da umiri taj udarac, no iako je nedugo zatim ozvanicen kraj prvog dela meca, strasti se nisu smirile.

Na putu do svlacionica došlo je do koškanja izmedu igraca najvecih španskih rivala, ali je sve prošlo bez nekih vecih posledica, ako se izuzme gužva nastala nakon medusobnog odgurivanja i crveni karton rezervnom golmanu gostiju Pintu.

Drugo poluvreme pocelo je izmenom na igrackom, istovremeno i taktickom planu Reala, jer je Ozila odmenio Adebajor. Medutim, važnije od toga bila je promena pristupa igri "kraljevskog kluba", jer je presing poceo da zadaje prilicno problema Gvardiolinim pulenima koji su do 50. minuta imali cak 71% vremena loptu u svom posedu.

 

Gol do rekorda
Lionel Mesi je u ovoj sezoni Lige šampiona postigao 11 golova, no to još uvek nije rekord ovog takmicenja. Jedan više postigao je Rud van Nistelroj u sezoni 2002/2003 kada je nosio dres Mancester junajteda.

No, deset minuta kasnije, Real je ostao sa igracem manej na terenu jer je Pepe dobio direktan crveni karton zbog visoko podignute noge prilikom starta na loptu na koju je krenuo i Dani Alves. Još jednom je tako Murinjo ostao sa desetoricom na terenu protiv Barse, no ovoga puta je i Real ostao bez Murinja - jer je trener domacih poslat na tribine zbog protesta.

Iako se punih 17 minuta Real više nego uspešno branio, u 77. nije bilo leka za centaršut rezerviste Afelaja sa desnog krila i Mesijevo slanje "bubamare" kroz noge nemocnog Kasiljasa za velikih 0:1 na semaforu stadiona "Santjago Bernabeu".

Bližio se kraj utakmice, cinilo se i Realove agonije jer je dominacija Barselone ponovo uspostavljena, ali je tri minuta pre kraja Lionel Mesi pokazao zašto je zvanicno najbolji fudbaler sveta: do svog 11. gola u 11. ovosezonskom mecu Lige šampiona, a 52. u ovoj sezoni, stigao je tako što je pretrcao pola terena sa loptom u posadu, ostavivši pritom da se defanzivci Reala pitaju "šta ovo bi!?" a potom je matirao Kasiljasa, završivši tako maestralan solo-prodor.

Time je ozvanicen i prvi poraz Reala u Ligi šampiona na svom terenu u ovoj sezoni, a što je još važnije - napravljena je odlicna zaliha pred revanš koji se igra naredne sedmice na "Nou Kampu".


Polufinale Lige šampiona, prvi mec
Real Madrid - Barselona 0:2
Strelac: Mesi u 77. i 87. minutu
Stadion: Santjago Bernabeu; Sudija: Volfgang Štark; Žuti kartoni: Ramos, Arbeloa (Real) - Alves, Maskerano (Barselona); Crveni kartoni: Pepe, Murinjo u 60. minutu (Real) - Pinto u 45. minutu (Barselona)
Real Madrid: Kasiljas, Marselo, Albiol, Serhio Ramos, Arbeloa, Pepe, Dijara, Cabi Alonso, Di Marija, Ozil (od 46. Adebajor), Ronaldo
Barselona: Valdes, Pujol, Buskets, Pike, Alves, Keita, Maskerano, Cavi, Pedro (od 71. Afelaj), Mesi, Vilja (od 90. Serhi Roberto)


Thank you for visited me, Have a question ? Contact on : youremail@gmail.com.
Please leave your comment below. Thank you and hope you enjoyed...

0 коментара:

Постави коментар