Sportske Vesti oficijalni website | Ulaz na site : Registruj se | Uloguj se

Čelsi zadržao šampionske nade pobedom nad Totenhemom

понедељак, 2. мај 2011.

Share this history on :
M. Grujic | 30. 04. 2011. - 20:28h | Komentara: 72
Fudbaleri Celsija uspeli su da zadrže šampionske nade teško izvojevanom i kontroverznom pobedom nad Totenhemom (2:1) koji ce posle ovog poraza gotovo sigurno ostati bez mesta koje vodi u Ligu šampiona sledece sezone, a doveli su u opasnost i plasman u Ligu Evrope. "Plavci" ce sad svim srcem biti uz londonskog rivala, Arsenal, koji u derbiju 35. kola Premijer lige u nedelju docekuje lidera Mancester junajted.

Bolje je Celsi startovao duel i preko agilnog Toresa uspevao je da dode pred gol Gomeša, ali bez konkretnije završnice. Najbliži postizanju pogotka bio je Didije Drogba koji je u 13. minutu fenomenalno izveo slobodan udarac, ali se lopta od precke odbila u polje.

Pet minuta kasnije Totenhem je došao do vodstva nakon briljantnog pogotka sa distance Sandra. Brazilac je pokazao zašto se velike stvari ocekuju od njega, ali se njegov šut nije svideo treneru Hariju Rednapu koji ga je tom prilikom ukorio što nije loptu poslao na stranu.

Esijen i Tores su imali prve šanse za izjednacenje, a onda je u 45. minutu golman gostiju Gomeš pokazao zašto je prava "tempirana bomba" na golu.

Lampard je uputio udarac sa distance koji je išao pravo u brazilskog cuvara mreže. Lopta mu je prošla kroz noge kao svojevremeno Diki Stojanovicu i uspeo je nekako da je zadrži pre nego što je celim obimom prešla liniju, ali je pomocni sudija procenio da je gol postignut i singalizirao je glavnom arbitru da pokaže na centar.

Celsi je napadao u drugom delu igre, ali nije uspevao da dode do pobedonosnog gola sve do 88. minuta kada je Drogba uposlio Salomona Kalua, a rezervista smestio loptu u praznu mrežu za velikih 2:1. Gosti su reklamirali ofsajd, i bili su u pravu, medutim, odluka je ostala važeca.

Fudbaleri Vest Bromvica uspeli su da posle preokreta dodu do pobede u lokalnom derbiju protiv Aston vile i tako prakticno i obezbede opstanak pod vodstvom Roja Hodžsona - 2:1. Velika borba na zacelju tabele i dalje ce se voditi jer ni Blekbul ni Vigan nisu uspeli da dodu do pobede. "Mandarine" su igrale bez golova sa Stoukom, a "Latiksi" 1:1 sa Evertonom.

Loše je krenuo mec po VBA jer je vec u 4. minutu Abdula Meite nespretno smestio loptu u sopstvenu mrežu za vodstvo Aston vile od 1:0.

Ipak, na isteku sat vremena igre Peter Odemvingie je izjednacio rezultat, a novi peh za domace fudbalere desio se u 63. minutu kada je Pol Šarner dobio crveni karton.

Uprkos igracu manje, izabranici Roja Hodžsona su došli do pobede u finišu susreta kada je Mulumbu postavio konacnih 2:1.

Blekpul nije uspeo da slomi otpor Stouka koji se polako priprema za finale FA kupa. Simpaticna ekipa Jana Holoveja odigrala je prvi put ove sezone pred svojom publikom bez golova i uspela je da ostane izvan zone ispadanja zahvaljujuci boljoj gol razlici jer Vigan nije uspeo da pobedi Everton.

"Latiksi" su poveli golom Šarla N'Zogbije, a do poluvremena "karamele" su mogle da izjednace sa penala, medutim, Mikel Arteta je bio neprecizan.

Vigan je propustio sijaset prilika pred golom odlicnog Tima Hauarda, a kazna za promašaje stigla je u 78. minutu kada je Evertonu dosuden novi jedanaesterac, Lejton Bejns ovog puta preuzeo odgovornost i izjednacio na 1:1.

Blekburn je ostvario važnu pobedu u borbi za opstanak nad Boltonom od 1:0, a strelac pobedonosnog gola bio je Olson. 

Premijer liga, 35. kolo
Subota:

Blekburn - Bolton 1:0
Blekpul - Stouk 0:0
Sanderlend - Fulam 0:3
VBA - Aston Vila 2:1
Vigan - Everton 1:1

Celsi - Totenhem 2:1
Nedelja:

Birmingem siti - Vulverhempton 13h
Liverpul - Njukasl
Arsenal - Mancester junajted 15:05h
Mancester siti - Vest Hem 17:10h
Tabela: Mancester junajted 73, Celsi 70, Arsenal 64, Mancester siti 59, Totenhem 54, Liverpul 52, Everton 47, Bolton 46, Fulam 45, VBA 43, Stouk 43, Sanderlend 41, Aston Vila 41, Njukasl 42, Birmingem 38, Blekburn 38, Vigan 35, Blekpul 35, Vulverhempton 33, Vest Hem 32


Thank you for visited me, Have a question ? Contact on : youremail@gmail.com.
Please leave your comment below. Thank you and hope you enjoyed...

0 коментара:

Постави коментар