Sportske Vesti oficijalni website | Ulaz na site : Registruj se | Uloguj se

Remzi zaustavio Junajted, trka za titulu ponovo neizvesna!

понедељак, 2. мај 2011.

Share this history on :
U derbiju 35. kola Premijer lige, Arsenal na ''Emirejtsu'' savladao Mancester junajted golom Arona Remzija pocetkom drugog poluvremena i odložio rasplet u trci za titulu. Nemanja Vidic podsetio na gafove iz reprezentacije, kada je u 32. minutu rukom igrao u svom kaznenom prostoru. Ovoga puta prošao je bez posledica.

Arsenal - MancesterArsenal je vec na startu mogao do vodstva posle greške Nemanje Vidica, koji je u pokušaju da otkloni opasnost ispred svog gola prakticno dodao loptu Vilšajru koji je sa nekih dvanaest metara šutirao pored leve stative.

Samo cetiri minuta kasnije nova prilika za domace, akcija je tekla po levoj strani, lopta upucena ka Volkotu koji je šalje iznad precke. Inicijativa ''tobdžija'' se nastavila, u 14. minutu Evra je u poslednjem tenutku izbio loptu upucenu ka Volkotu na samo pet-šest metara od gola gostiju.

Nemanja Vidic je ponovo bio u centru pažnje u 32. minutu, kada je ponovio stare navike iz reprezentacije. Posle centaršuta Volkota sa desne strane, Vidic je rpred svojim golom rukom zakacio loptu ispred Van Persija, ali je ovoga puta prošao nekažnjeno.

Bolja igra Arsenala krunisana je vodstvom pocetkom drugog poluvremena. Van Persi je sa desne strane asistirao Ramziju koji se nalazio na ivici kaznenog prostora, a ovaj je preciznim šutem smestio loptu u donji desni ugao Van der Sarovog gola - 1:0.

Ramzi Arsenal

Gosti tek posle primljenog gola postaju opasniji, a Vidic je u 62. minutu imao priliku za izjednacenje, ali je posle Nanijevog kornera poslao loptu pored gola.

U 77. minutu akcija Runija i Nanija, Portugalac šutira, ali Šcešni odlicno Runiinterveniše. Aleks Ferguson je pokušao da ucini nešto više uvodenjem Berbatova umesto Ernandeza koji nije bio na svom nivou, ali su ''tobdžije'' uspele da zadrže stecenu prednost i unesu novu neizvesnost u borbu za titulu.

U samom finišu priliku je dobio i Majl Oven umesto Kerika i tek što je ušao našao se u prilici, ali sudija nije okarakterisao Klišijev kontakt sa njim kao prekršaj za najstrožu kaznu.

Posle današnjeg poraza, Mancester junajted je ostao na 73 boda, tri više od Celsija, a Arsenal se primakao na 67.

Thank you for visited me, Have a question ? Contact on : youremail@gmail.com.
Please leave your comment below. Thank you and hope you enjoyed...

0 коментара:

Постави коментар