Sportske Vesti oficijalni website | Ulaz na site : Registruj se | Uloguj se

Murinjovo "Zašto!?" i Gvardiolino "Nećemo ih potceniti"

четвртак, 28. април 2011.

Share this history on :
Reakcije posle pobede Barselone u MadriduD. Nikolic | 27. 04. 2011. - 23:59h | Komentara: 27
Trener madridskog Reala Žoze Murinjo grmeo je na sudije posle poraza od Barselone sa 2:0 u prvom mecu polufinala Lige šampiona, dok je njegov kolega Pep Gvardiola istakao da još uvek ništa nije gotovo.

Nakon što je UEFA zabranila igracima da daju izjave dok im se "ne ohlade glave", treneri dva najveca kluba obratili su se novinarima, svako u svom stilu.

“Nije bilo moguce da ostvarimo cudo sa desetoricom na terenu. Da... iskreno govoreci, mislim da smo vec eliminisani. Otici cemo na Nou Kamp da damo sve od sebe, ali ne vidim da možemo da prodemo dalje”, rekao je rezignirani Murinjo na konferenciji za štampu.

On se potom osvrnuo na odluke nemackog sudije Volfganga Štarka koji je iskljucio Pepea, a potom i samog Murinja.

“U revanšu cemo igrati bez Pepea, ali i bez Ramosa (zbog novog žutog kartona). Igracemo, dakle, bez Ramosa, koji nije uradio ništa da bi bio kažnjen (kartonom), baš kao što nisam uradio ni ja, pa sam iskljucen. Voleo bih da znam zašto se sve to desilo? Zašto je Pepe dobio crveni karton? Samo želim da mi se objasni. Zašto se to desilo?”, ponavljao je trener Reala pred predstavnicima medija.

Murinjo je naglasio da njegov tim “nije imao nikakve šanse” u ovakvom mecu.

“Videlo se sve na terenu, nismo imali nikakvu šansu. A zašto? Stvarno, zašto je sudija u utakmici koja je bila izjednacena uradio to što je uradio? Ali, on nam nece odgovoriti. On ce samo otici kuci jer ne mora nikome ništa da odgovara”, izjavio je portugalski strucnjak, dodavši: “Ako bih rekao sudiji ili celnicima UEFA šta mislim i šta osecam, moja karijera bi se istog trenutka završila. Jednog dana se, ipak, nadam da cu dobiti odgovor na svoje jedino pitanje - zašto?”.

Gvardiola je, pak, bio suzdržaniji. Logicno, jer je njegova ekipa dominirala u posedu lopte, a i pobedila sa 2:0 u gostima golovima Mesija.

“Na korak smo od finala, ali još uvek nismo na Vembliju. Poštujemo Real Madrid i to veoma, a i svesni smo da su sposobni da ucine mnogo toga, tako da ih sigurno necemo potceniti u revanšu”, rekao je strateg Barselone.


Thank you for visited me, Have a question ? Contact on : youremail@gmail.com.
Please leave your comment below. Thank you and hope you enjoyed...

0 коментара:

Постави коментар