Sportske Vesti oficijalni website | Ulaz na site : Registruj se | Uloguj se

Venger: Ovo mi je najteža sezona na klupi Arsenala

понедељак, 2. мај 2011.

Share this history on :
Francuz ne može da se pomiri s realnošcuBeta | 29. 04. 2011. - 16:47h | Komentara: 23
Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da mu je ova sezona najteža u karijeri, od kako je 1996. godine došao u klub.

Arsenal nije osvojio trofej od 2005. godine, a cini se da ni ove sezone nece osvojiti titulu u Premijer ligi, pošto cetiri kola pre kraja zaostaje devet bodova za Mancester junajtedom.

"Nikada nismo bili ovoliko razocarani, jer nikada nismo bili bliži osvajanju nekog trofeja", rekao je Venger britanskim medijima.

Arsenal je 23. februara pobedio Stouk sa 1:0, primakao se na tri boda zaostatka za Junajtedom i bio je u trci za sva cetiri trofeja. Medutim, cetiri dana kasnije "tobdžije" su izgubile u finalu Liga kupa od Birmingema, zatim su u prvenstvu odigrali nerešno sa Sanderlendom.

Nakon toga usledila je eliminacija u osmini finala Lige šampiona od Barselone, a zatim i poraz u FA kupu od Junajteda.

"Mislim da je ekipa mnogo pružila u poslednja dva meseca. Od kako smo izgubili u Liga kupu od Birmingema, sve se okrenulo protiv nas. Izgubili smo samopouzdanje kojim smo do tada pobedivali. Kada samo na svim 'frontovima' igrali za trofeje ekipa se dobro borila", rekao je Venger.

Titulu u Premijer ligi Arsenal je osvojio 2004. godine, ali od tada je jednom osvojio drugo mesto, dva puta cetvrto, jednom trece, zatim je ponovo bio cetvrti, pa treci na tabeli. "Tobdžije" su tih godina zaostajale za šampionom 12 bodova, 24, 21, cetiri, 18 i 11 bodova.

"Ako pogledate brojeve i statistiku videcete da smo ove sezone bili najbliži. Prošle nedelje smo mogli da osvojimo devet bodova protiv Liverpula, Totenhema i Boltona, ali osvojili smo samo dva. Od dva trofeja (Premijer liga i Liga šampiona) za mene je najvažniji onaj u domacem prvenstvu - a ove godine smo imali kvalitet da ga osvojimo", dodao je francuski strucnjak.

Arsenal, koji ima tri boda manje od drugoplasiranog Celsija i pet više od Mancester sitija na cetvrtom mestu, u nedelju na svom stadionu docekuje Junajted.

"To je za nas važna utakmica jer moramo da pokažemo da smo psihicki jaki da na pravi nacin, uz borbeni duh, završimo sezonu. Mancester junajted je u dobroj poziciji, ali moramo da se borimo do poslednje sekunde šampionata. Najverovatnije necemo osvojiti titulu, ali želimo da obezbedimo plasman u Ligu šampiona sledece sezone", rekao je Venger.


Thank you for visited me, Have a question ? Contact on : youremail@gmail.com.
Please leave your comment below. Thank you and hope you enjoyed...

0 коментара:

Постави коментар